Haarlem, 24 maart 2016

Gasthuis-expositie in Museum Haarlem Buurten bij het Bullehofje met tekeningen van Suzanne de Wit.

In het Gasthuis van Museum Haarlem exposeert kunstenares Suzanne de Wit, van 15 maart t/m 3 april, diverse houtskooltekeningen over het verdwenen Bullehofje en de gelijknamige speelplaats, die nu op dezelfde plek zit. Naast de verontrustende ontwikkelingen in de wereld vindt De Wit het belangrijk om de ‘rijkdom van het alledaagse’ in haar leefomgeving niet uit het oog te verliezen. Deze expositie richt de aandacht op de veranderingen in haar eigen omgeving bij het Bullehofje in de Oude Amsterdamsebuurt in Haarlem. In 1650 staan op deze plek vier boerenwoningen, die samen ’t Hofje en later het Bullehofje wordt genoemd. Waarschijnlijk omdat verderop aan de vaart moutmolen De Bul staat. Als Haarlem begin 1900 het stukje boerenland bij de stad trekt, verschijnt op deze plek een nieuw Bullehofje. Nu met 21 arbeidershuizen rond een gemeenschappelijke pomp. Eind jaren vijftig worden deze huizen vanwege hun slechte staat gesloopt. Tegenwoordig is het een speelplaats voor de jeugd. Maar ook voetballen er volwassenen of spelen zij hier met hun (klein)kinderen.

Persfoto

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Openingstijden: zo/ma 12-17u. en di/za 11-17u.