De aanleiding voor deze expositie is de publicatie van het boek Hannie van Peter Hammann. Een uniek boek dat gebaseerd is op de historische feiten over Hannie Schaft en afrekent met de mythes die vooral door de film Het meisje met het rode haar rondom Hannie zijn ontstaan. Hammann vertelt over zijn ontdekkingen tijdens de lezing, die eindigt in een rondleiding over de expositie.

De entree is € 10,50 inclusief een drankje en een bezoek aan de expositie Vrouwen in verzet. Museumkaarthouders betalen € 5,50. Om zeker te zijn van een plek is reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gewenst.