Daniël ‘Mynheer’ Cajanus… is een expositie met oude en nieuwe kunstwerken van o.a. Ellen Wolff, kleding van Cajanus en met informatie over zijn bijzondere leven. Voor het eerst zijn objecten uit het Frans Hals museum, Boerhaave Museum, Leids Universitair Medisch Centrum en uit het Noord-Hollands Archief verzameld in één tentoonstelling.

De tentoonstelling hoort bij de nieuw geschreven Haarlemse stadsopera 'Cajanus – een gigantische opera’ die op 16 maart in première gaat in de Grote of St. Bavokerk.

Kennismaking bij vaar- en wandeltocht
Haarlemmers kunnen de reus leren kennen tijdens een gecombineerde vaar- en wandeltocht. In samenwerking met Museum Haarlem en de Waterkoets voert Gilde Wandelaars belangstellenden langs de plekken waar Cajanus zijn laatste levensdagen heeft doorgebracht. De wandeling begint bij de expositie en zijn woonhuis in het Proveniershof, en wordt op het water voortgezet. Onderweg wordt het verhaal van Cajanus uitgebreid verteld en komen ook andere legendarische Haarlemmers aan bod.

Programma
De gecombineerde vaar- en wandeltochten beginnen op 4 en 17 maart om 10 uur met een ontvangst, koffie en een inleiding in het museum. Om 12 uur stappen de deelnemers weer aan wal aan de Nieuwe Gracht. Deelname kost 15 euro p.p. U kunt zich Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden voor de vaar- en wandeltocht.