Museum Haarlem toont een brede collectie historische afbeeldingen, kledingstukken en bijzondere attributen uit de bollenteelt en laat zien hoe Haarlemse bollentelers de wereld veroverden. De expositie belicht o.a. de hyacintenmanie van 1736 en brengt de familiegeschiedenis in beeld van vermaarde kwekers als Voorhelm, Schneevoogt en Krelage. Er is aandacht voor de wereldberoemde Wintertuin van Krelage. Zijn kassencomplex vol exotische planten trok veel bezoekers van koninklijke bloede. De oorsprong van het Keukenhof wordt in beeld gebracht, evenals het bloemencorso, waar ieder voorjaar honderdduizenden mensen op afkomen, en de – soms omstreden – geschiedenis van de Haarlemse bloemenmeisjes.

Tijdens de tentoonstelling is het zogenaamde Tulpomania seizoen. Klik op de afbeelding voor meer informatie hierover.