Drie historici gaan dieper in op de vaak ambivalente houding die de Haarlemmers aan het begin van de Gouden Eeuw hebben met mensen van die van elders komen. Aan bod komen de wereldvisie van Haarlemmers in de 15e en 16e eeuw; de komst van de Vlamingen en de mate waarin zij geaccepteerd worden; tot slot is er aandacht voor de Haarlemse kunst (en kunsthandel), waarin de Vlamingen een prominente rol spelen.

Sprekers: Pieter Biesboer (oud-conservator Frans Hals Museum), Nick Spaan (historicus), Guy Rocourt (historicus).

8 en 14 oktober
€ 10,=