Met de Tuin van Haarlem wordt het Westelijk Tuinbouwgebied bedoeld, de laatst overgebleven - grotendeels open - ruimte tussen de stad en de landgoederen aan de binnenduinrand. In de expositie zijn een aantal interessante objecten te zien die met de bollenteelt te maken hebben, zoals een bollenmaat, beenkappen en een rietvork. Ook zijn er vogels te zien die in dit gebied broeden, met dank aan het Pieter Vermeulenmuseum.

Lezing
Op 18 september om 14.30 uur geeft George Berenschot, één van de gidsen van de stichting, een lezing over de rijke historie van het gebied, de vroegere bewoners van de buitenplaatsen, hun invloed op het gebied en over de bijzondere flora en fauna. Deelname aan de lezing is kosteloos (op de reguliere museumentree na) en aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is gewenst omdat het aantal plaatsen beperkt is. De bevestiging is tevens uw entreebewijs.

Zie de website www.swth.nl voor meer informatie over de Stichting Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem.