Speciaal voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs heeft het museum over dit onderwerp een educatief programma ontwikkeld, dat opgebouwd is uit drie delen: een voorbereidende les op school, een bezoek aan het museum en een afsluitende les. In de lesbrief staat zeer uitgebreid wat een leerkracht kan voorbereiden en wat voor vragen er te stellen zijn. U vindt de lesbrief hier.

Het derde onderdeel, het bezoek voor een groep van maximaal 30 leerlingen aan het museum kost €40,00 en duurt een uur. Voor meer informatie en beschikbaarheid voor een schoolbezoek kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met André Haan, of 023 – 542 24 27.