Herinneringen ophalen
Hoe was het winkelen voor u vroeger? Werkte u in uw eigen winkel, of hielp u mee in die van uw ouders? Heeft u fijne of gekke herinneringen aan de winkels bij u in de buurt? U kunt herinneringen ophalen aan winkels in Haarlem en omgeving tijdens onze herinneringsochtend op 23 augustus. Eerst wordt u rondgeleid over de tentoonstelling Van Marskramer tot Muisklik. Daarna worden er om een grote tafel onder het genot van koffie/thee en iets lekkers herinneringen opgehaald, onder begeleiding van medewerkers van het museum. Het museum wil heel graag op deze manier ook de orale geschiedenis van Haarlem bewaren, opgetekend door haar inwoners.

Praktische informatie
De ochtend begint om 11:00 uur, en eindigt tussen 12:00 en 12:30. Er is ook de mogelijkheid om een lunch te nuttigen. Deze bestaat uit broodjes en melk, karnemelk en jus d’orange. Kosten zijn: €10,00 voor de herinneringsochtend (inclusief rondleiding over de tentoonstelling en koffie en thee met iets lekkers) en €7,50 voor de lunch.
De entree van het museum is voor bezoekers van de herinneringsochtenden €5,50 of gratis met de museumjaarkaart. Groepsgrootte is maximaal 14 deelnemers.
Bezoekers kunnen alleen komen als ze zich vooraf inschrijven. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij het museum: 023- 5422427.
In de buurt kunt u het beste parkeren in parkeergarage de Kamp in de De Witstraat. Parkeren op straat in de buurt is mogelijk maar duurder.

Kruidenier Van Urk, Rooseveldstraat 2a, 1953
Bron: Noord-Hollands Archief
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave