Voor zijn vertrek naar Indië was Van der Steur mede-oprichter van de Middernachtzending. Deze Haarlemse organisatie wilde de prostitutie radicaal aanpakken, en wel middels de revolutionaire stelling dat niet de ‘gevallen vrouw’ maar de ‘gevallen man’ het grote probleem vormde. Avond aan avond postten de Middernachtzendelingen voor de bordelen om de mannelijke bezoekers weg te jagen. Vaak met succes.

Over het werk van Van der Steur en zijn medezendelingen geeft onderzoeker dr. Vilan van de Loo en schrijver van de biografie ‘Pa van der Steur’ een lezing op zaterdag 16 juli om 15.00 uur. Van de Loo gaat tevens in gesprek met de Amsterdamse organisatie Bright Fame, de moderne tegenhanger van de Middernachtzending.

De tentoonstelling loopt tot 28 augustus en is een samenwerking tussen de Stichting Tong Tong en Museum Haarlem.