Wandelen door literair Haarlem met Wim Vogel

Zoals Coornhert, de liberale katholiek die veel heeft bereikt voor het humanisme en de Nederlandse taal. En Karel van Mander in de 17e eeuw. Hij was naast schilder (Frans Hals was een van zijn leerlingen) ook dichter en schrijver van proza. Pieter Langendijk is een 18e-eeuwse toneelschrijver, hij woonde in het Proveniershuis en was in zijn tijd zeer populair. Bekende literaire namen uit de 19e eeuw zijn Willem Bilderdijk, die zijn laatste jaren aan de Grote Markt woonde en Johannes van Vloten, die een huis bewoonde aan het Florapark. Haarlemse schrijvers uit de 20e en 21e eeuw zijn, naast de eerder genoemde, o.a. ook: Lodewijk van Deyssel, F.L. Bastet, Louis Ferron, Geerten en Doeschka Meijsing, L.J. Wiener, Nicolien Mizee en Frans Thomése.

Op drie zondagmiddagen kunt u meer horen en zien over deze beroemde Haarlemse schrijvers. Een minicursus over literair Haarlem!

8 mei: inleiding en wandeling over de 17e en 18e eeuw
19 juni: inleiding en wandeling over de 19e eeuw
17 juli: inleiding en wandeling over de 20e en 21e eeuw

Wie op 8 mei niet in de gelegenheid was met de wandeling mee te doen, kan op 19 juni emn 17 juli gewoon deelnemen.

Start: 14.00 in het museum.
Duur: korte inleiding met aansluitend een wandeling van een uur. Na de wandeling wordt er in het Museum nagepraat en een glas geschonken.

Prijs: met museumkaart € 25,00 voor de hele reeks en € 10,00 voor een enkele middag.
Zonder museumkaart € 32,50 voor de hele reeks en € 12,50 voor een enkele middag.

Wim Vogel is auteur van o.a. De literaire wandelgids van Haarlem.