Bij de tentoonstelling Vrouwen in Verzet organiseert het museum samen met het Gilde Haarlem op 26 november een stadswandeling en Peter Hammann geeft een lezing over de oorlogsjaren van Hannie Schaft. Tijdens de stadswandeling worden bekende en minder bekende locaties bezocht waar de oorlog zijn sporen heeft nagelaten. Woningen, gebouwen en monumenten, maar ook de verhalen van moedige mensen uit het verzet zoals Hannie Schaft en Truus en Freddie Oversteegen komen aan bod.

De wandeling start om 13:30 uur bij het Hannie Schaft-monument in het Kenaupark en wordt om 15:00 uur afgesloten met een lezing van Peter Hammann en een bezoek aan de expositie. Klik hier voor reserveringen voor de wandeling en/of de lezing.