menu
>   Openingstijden      zo/ma 12-17u.      di/za 11-17u.
>   Prijzen      Volwassenen € 7,-      Jongeren t/m 18 jaar en      museumkaart gratis
Groot Heiligland 47 2011 EP  Haarlem 023-542 24 27

Haarlem uit de boeken

Van 11 januari tot 10 maart is in het Gasthuis een kleine expositie van ex libris, bijeengebracht door twee Haarlemse verzamelaars. Op deze meer dan 100 bijzondere eigendomsmerken in boeken staan afbeeldingen van Haarlemse onderwerpen, zoals het stadswapen, het stadhuis, de Grote of St.-Bavokerk en andere beeldbepalende gebouwen in de stad.

Lees meer over deze expositie

Simon wacht op je!

Nog tot en met 25 februari kun je naar de expo Schilderachtig Bloemendaal van de Bloemendaalse kunstenaar Simon de Heer.

Een van de mooiste werken die je daar ziet, is het portret dat hij in 1947 maakte van zijn kleindochter Dickje Meijer. Voordat ze geschilderd werd, kreeg ze van haar oma 100 streken met een harde borstel door haar blonde krullen. Mét effect!

Lees meer over de schilderijen van Simon de Heer

Gratis taxatiemiddag munten en postzegels

Vanwege het grote succes van eerdere keren wordt op 12 februari 2019 opnieuw een taxatiemiddag gehouden, voor munten en postzegels. Wie een verzameling heeft van munten of postzegels, zal wellicht willen weten wat deze verzameling waard is. Om die vraag te beantwoorden zijn op 12 februari tussen 12.00 en 16.00 uur deskundigen in het Gasthuis aanwezig om uw verzameling te taxeren. Kom bijtijds, want vol is vol!

Verwacht: Haarlem Filmstad

Op 9 maart opent de expositie Haarlem Filmstad, die we samen met onze buren van ABC organiseren. Onderwerp is de bewogen Haarlemse filmgeschiedenis: de acteurs, de bioscopen, de filmmakers en de filmlocaties. Er komen stadswandelingen, workshops en lezingen en natuurlijk filmvertoningen.

Informatie volgt.

Foto: Dames bezoeken de film The Hiding Place in Filmtheater Roxy in de Kleine Houtstraat 79, 1986 - Bron: Noord-Hollands Archief