Opening Simon de Heer

Zaterdag 14 juli is de expositie Simon de Heer ‘Schilderachtig Bloemendaal’ geopend voor publiek. De expositie geeft een beeld van het werk van De Heer die wordt beschouwd als ‘de nestor van de Bloemendaalse schilders’. Te zien zijn schilderijen van (duin)landschappen en diverse portretten van bekende mensen uit de omgeving.

Uniek cadeau

Koop een plek op de verhalenwand van de nieuwe tentoonstelling Allemaal Haarlemmers en geef deze cadeau aan iemand die je lief is, iemand die speciaal is, een jubileum viert of iets anders bijzonders in de stad gedaan heeft. Of misschien wil je een van je (overleden) ouders eren zodat hun levensverhaal in herinnering blijft. Door een plaats te kopen op de verhalenwand wordt dit verhaal onderdeel van de geschiedenis van de stad.
Meer informatie vind je hier.

Haarlem Cultuur Festival 2018

Op 8 en 9 september is dé aftrap van het culturele seizoen in Haarlem en omstreken met in de nacht van 8 op 9 september de eerste editie van de Cultuurnacht. Op de Cultuurnacht is Museum Haarlem geopend tot 24.00 uur. Op beide dagen vindt in het museum ook het Korenlint plaats. Wij bieden een prachtig programma vol geschiedenis, kunst, gaming en muziek: twee dagen lang cultuur voor jong en oud!

Bekijk hier het programma.

Exclusieve korting Cultuurnacht

Bestel je kaarten online en beleef de Haarlemse Cultuurnacht met ruim 15% korting! Je betaalt slechts € 12,50 (normaal tarief € 15 ). Doe dit vóór 22 augustus a.s. met kortingscode MuseumNachtHaarlem via deze website. Vanaf 22 augustus tot 5 september betaal je € 14,-. Het programma is nog in ontwikkeling; blijf de website volgen. Wij doen in ieder geval mee.

Verwacht: 100 jaar Stadsschouwburg Haarlem

Vanaf 8 september is de Gasthuisexpositie voor iedereen toegankelijk. In deze kleine expositie maak je kennis met de geschiedenis van de schouwburg in diverse tijdsperioden. De aanleiding voor de bouw van de schouwburg, de oprichtingsjaren, de moeilijke periode 1930 tot het einde de oorlog in 1945, de periode tot 2005 die gekenmerkt wordt door de opkomst en ondergang van diverse toneelgroepen en de periode vanaf 2006 die in het teken staat van de verbouwing en de opening door Koningin Maxima in 2008.

Meer informatie vind je hier.