menu
>   Openingstijden      zo/ma 12-17u.      di/za 11-17u.
>   Prijzen      Volwassenen € 7,-      Jongeren t/m 18 jaar en      museumkaart gratis
Groot Heiligland 47 2011 EP  Haarlem 023-542 24 27

Kunstlijn: Haarlemse meesters in wording

Zes gevestigde kunstenaars hebben hun kennis en inspiratie overgedragen in speciale lessen op Haarlemse basisscholen. Net als in de Gouden Eeuw, met zijn meesters en gezellen. Dus goed kijken naar de leraar en dan zelf kunst met een grote K maken!

Lees meer over Haarlemse meesters in wording

Primeur! KinderKunstroute

Kunstlijn Haarlem organiseert tijdens het Kunstlijn-weekeinde van 2, 3 en 4 november 2018 de allereerste KinderKunstroute. Een inspirerende wandeling die je samen met je (klein)kinderen kunt doen langs Kunstlijn-locaties. Een prachtige manier om ze op een speelse manier te laten genieten van kunst.

Deelnemers krijgen een educatieve map met vragen plus mooie en spannende verhalen over de kunstwerken. De route loopt langs een aantal (kunst)instellingen en ateliers in het centrum van Haarlem, en doet natuurlijk ook Museum Haarlem aan.

Lees meer over de KinderKunstroute

Laat u portretteren door een echte kunstenaar

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen? In de weekenden van 17/18 en 24/25 november kun je jezelf (of iemand anders) laten tekenen of schilderen door een beroepskunstenaar van de Haarlemse kunstenaarsvereniging KZOD. In een uur maken ze een prachtig portret van jou of een ander model.

Prachtige kinderworkshops

In de herfstvakantie hadden we super enthousiaste kids én hele goede jeugdige schilders op bezoek! De workshops 'Landschap schilderen' en 'Portret schilderen' geïnspireerd op het werk van Simon de Heer, waarover we een expositie hebben, waren beide volgeboekt! We plannen al data in voor de kerstvakantie. Wellicht hebben we dan een sneeuwlandschap …

Te zien tot eind 2018: 100 jaar Stadsschouwburg Haarlem

Tot en met 31 december van dit jaar kun je nog genieten van de kleine expositie over de Stadsschouwburg Haarlem. Afgelopen september was het op de kop af 100 jaar geleden dat de stadsschouwburg werd geopend. Dat gebeurde met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven stuk van Haarlemmer Frederik van Eeden: De Heks van Haarlem.

De ‘bonbonnière’ aan het Wilsonsplein werd tussen 1916 en 1918 gebouwd met een anonieme gift van 250.000 gulden. Dat zou nu ruim 3 miljoen euro zijn. Op 26 september 2008 werd de schouwburg feestelijk heropend door prinses Máxima, na een sluiting van vijf jaar.

Meer info over 100 jaar Stadsschouwburg Haarlem