Toondichters uit Haarlem

Vanaf 2 september is er in het Gasthuis een muzikale tentoonstelling te zien over de twee belangrijkste toondichters uit Haarlem uit de vorige eeuw: Hendrik Andriessen en zijn leerling Albert de Klerk. Met bijzondere documenten, filmfragmenten, foto's en persoonlijke objecten uit de collecties van beide families.
Op drie zaterdagen in september worden lunchconcerten georganiseerd met werken die niet regelmatig op concertpodia te horen zijn.
Data: zaterdag 16, 23 en 30 september; 12:30 – 13:00 uur.

KinderKabinet in het teken van de zorg

In het kinderkabinet is er weer van alles te doen voor kinderen met het thema ziek en gezond. Hoe ging dat als je vroeger ziek was? Wat moet je aan als je een operatie gaat uitvoeren? En natuurlijk gewoon leuk: Dokter Bibber! Leer van alles over dokters en zusters, ziek en gezond, nu en vroeger. Voor de allerkleinsten zijn er poppen en kleurplaten om mee te spelen.

Het KinderKabinet is bij uitstek leuk voor partijtjes, een bezoek met opa of oma, of een activiteit voor de buitenschoolse opvang.
Voor deze groepen is het wenselijk van tevoren te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Herinneringsochtenden

Op 15 augustus en 19 september zijn er herinneringsochtenden met het thema zorg in Haarlem. Na een rondleiding over 500 jaar ziekenzorg in Haarlem worden er onder het genot van koffie en thee herinneringen opgehaald aan zorg in uw jeugdjaren. Werkte u in een van de Haarlemse ziekenhuizen of was u hier patiënt? Dan is deze ochtend zeker iets voor u.

Start: 10:30 uur, duur: 1,5 uur. Kosten €10,00 zonder of € 5,50 met een museumkaart. Voor een lunch à €7,50 kan eventueel ook gezorgd worden. Alleen bij aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..