Museum Haarlem neemt de Grote Markt over

Op zondag 9 september komt Museum Haarlem letterlijk naar je toe! Met een uniek pop-up openluchtmuseum! Een ’dependance’ van Museum Haarlem op de Grote Markt.

Open Air
Museum Haarlem maakt de Haarlemse stadsgeschiedenis zichtbaar, tastbaar en dichtbij! Je ziet een unieke collectie die op een bijzondere manier getoond wordt. In de openlucht midden in het hart van de stad. De exacte opzet houden we nog even geheim.

Topstukken
Het openluchtmuseum toont een aantal unieke objecten verdeeld naar de thema’s Geschiedenis, Bestuur & Rechtspraak, Handel, Religie en Vermaak. Alle objecten hebben een relatie met de Grote Markt en de gebouwen die daar omheen staan. Kom langs en laat je meenemen in Museum Haarlem Open Air!

100 jaar Stadsschouwburg Haarlem

Vanaf 8 september is de Gasthuisexpositie voor iedereen toegankelijk. In deze kleine expositie maak je kennis met de geschiedenis van de schouwburg in diverse tijdsperioden. De aanleiding voor de bouw van de schouwburg, de oprichtingsjaren, de moeilijke periode 1930 tot het einde de oorlog in 1945, de periode tot 2005 die gekenmerkt wordt door de opkomst en ondergang van diverse toneelgroepen en de periode vanaf 2006 die in het teken staat van de verbouwing en de opening door Koningin Maxima in 2008.

Meer informatie vind je hier.

Haarlem Cultuur Festival 2018

Op 8 en 9 september is dé aftrap van het culturele seizoen in Haarlem en omstreken met in de nacht van 8 op 9 september de eerste editie van de Cultuurnacht. Op de Cultuurnacht is Museum Haarlem geopend tot 24.00 uur. Op beide dagen vindt in het museum ook het Korenlint plaats. Wij bieden een prachtig programma vol geschiedenis, kunst, gaming en muziek: twee dagen lang cultuur voor jong en oud!

Bekijk hier het programma.

Uniek cadeau

Koop een plek op de verhalenwand van de nieuwe tentoonstelling Allemaal Haarlemmers en geef deze cadeau aan iemand die je lief is, iemand die speciaal is, een jubileum viert of iets anders bijzonders in de stad gedaan heeft. Of misschien wil je een van je (overleden) ouders eren zodat hun levensverhaal in herinnering blijft. Door een plaats te kopen op de verhalenwand wordt dit verhaal onderdeel van de geschiedenis van de stad.
Meer informatie vind je hier.