menu
>   Openingstijden      zo/ma 12-17u.      di/za 11-17u.
>   Prijzen      Volwassenen € 7,-      Jongeren t/m 18 jaar en      museumkaart gratis
Groot Heiligland 47 2011 EP  Haarlem 023-542 24 27

Andriessen/De Klerk lunchconcert

Andriessen/De Klerk lunchconcert

In september organiseert De Andriessen/De Klerkstichting lunchconcerten bij de tentoonstelling Toondichters uit Haarlem. De programmering van de lunchconcerten is opmerkelijk. Er worden werken gespeeld die niet regelmatig op de concertpodia te horen zijn, waaronder gelegenheidswerken en werken voor zeldzame bezettingen.
Zo zal op 16 september het Divertimento à Cinque voor fluit, hobo, viool, altviool en cello van Hendrik Andriessen ten gehore gebracht worden door Ensemble Divertente. Hieraan voorafgaand spelen zij enkele delen uit het Concert Spirituel. Dit concert wordt ingeleid door Eugenie van der Grinten.
Op 23 september speelt het Bamboefluit-Ensemble EGT het Divertimento van Albert de Klerk en Due Canzoni voor bamboefluiten en gitaar van Jurriaan Andriessen.
Op 30 september treedt het ​Ensemble​ Landru op ​ in de bezetting hobo, blokfluit, fagot en contrabas​. Zij zullen o.a. Interludium en ​V​ariaties over Noël “Joseph est bien marié” van ​Albert d​e Klerk spelen​; gelegenheidswerken voor de familie, alsook een arrangement van Intemezzo​​ XVIII van Hendrik Andriessen.

Datum: 16, 23 en 30 september
Tijd: 12:30 – 13:00 uur
Het bijwonen van de lunchconcerten is gratis, maar voor het museumbezoek geldt de normale toegangsprijs.