menu
>   Openingstijden      zo/ma 12-17u.      di/za 11-17u.
>   Prijzen      Volwassenen € 7,-      Jongeren t/m 18 jaar en      museumkaart gratis
Groot Heiligland 47 2011 EP  Haarlem 023-542 24 27

Voor kinderen

 

VERJAARDAGSPARTIJTJE STAPPEN IN DE STAD
Vier je verjaardag met een spannende wandeling door de stad, en ontrafel drie Haarlemse verhalen. Zijn er echt onderaardse gangen in de stad? Hebben de Haarlemse kruisvaarders Damiate werkelijk bevrijd? En heeft Laurens Jansz. Coster de boekdrukkunst inderdaad uitgevonden? Ontdek zelf wat er eigenlijk waar is van deze legenden! Gebruik je eigen smartphone en download de app van de Stichting Erfgoed Haarlem.
Ga naar www.stappenindestad.nl/site/App-bestellen voor meer informatie.
Als je tussen de 10 en 13 jaar bent, kun je het programma doen met maximaal 15 vriendjes en vriendinnetjes. Wel heb je er vier of vijf smartphones bij nodig om de opdrachten en vragen goed te kunnen bekijken. Kies uit de drie verschillende wandelingen er één die je samen gaat doen. De kosten van de app zijn € 75,-, te betalen aan de Stichting Erfgoed Haarlem. Het partijtje is op alle dagen van de week te doen, behalve maandag (want dan zijn niet alle musea open).

Stappen in de Stad is ook mogelijk voor leerlingen in de leeftijd van ca. 11 tot 14 jaar. Lees verder...

 

KIJK JE WIJZER IN MUSEUM HAARLEM! (voor nop)
Museum Haarlem is hét museum voor jong en oud dat over de geschiedenis van Haarlem vertelt. Bij iedere tentoonstelling hoort een Kijkjewijzer met vragen en opdrachten waarmee kinderen nog meer te weten komen over wat in een tentoonstelling te zien is.

 

ONTDEK DE STAD UIT DE TIJD VAN JE OPA EN OMA
Booooring! Echt niet! Haarlem is een van de oudste steden van ons land. In Museum Haarlem ontdek je in vogelvlucht verschillende hoogtepunten uit de geschiedenis van de stad.
Bekijk de introductiefilm in de filmzaal en je maakt in 10 minuten kennis met verschillende grote gebeurtenissen uit de geschiedenis. En over mensen die erg belangrijk waren voor de stad. Over de beroemde vliegtuigbouwer en waaghals Anthony Fokker en Kenau, de middeleeuwse heldin met haar grote b*k. Of Lautje, de uitvinder van de boekdrukkunst (althans dat zeggen ze, maar of dat nou echt waar is…) en andere kleurrijke figuren uit Haarlem.
In de stadstentoonstelling op de eerste verdieping ontdek je verschillende voorwerpen, foto’s en schilderijen die een prachtig beeld geven van Haarlem uit de tijd van je (overgroot-)opa en oma.

 

WEESHUISKAMER
Vroeger konden niet alle kinderen thuis wonen. En wie niet thuis kon wonen, ging meestal naar het weeshuis. Daar zat niks anders op. Stel je voor. Je moet er niet aan denken. Maar vroeger gingen veel dingen anders dan nu. In Museum Haarlem is een echte weeshuiskamer ingericht. Met behulp van de Kijk-je-Wijzer ontdek je hoe de kinderen tot nog niet zo lang geleden in een weeshuis leefden. Het had je oma kunnen zijn! Neem je fotocamera mee, want er is ook een spannende kist met kleding van vroeger. Dus verkleed je maar en zet elkaar op de foto!

 

GROEPEN
Speciaal voor scholen en buitenschoolse opvang worden er ook op verzoek Kijk-je-Wijzer activiteiten georganiseerd onder leiding van een educatiemedewerker van het museum. Voor groepen van maximaal 25 kinderen hosten wij uw uitjes. De kosten zijn € 30,= per groep.
Regelmatig organiseert het museum kinderworkshops die op deze website worden aangekondigd. Ook voor kinderpartijtjes (min. 5 kinderen) kunt u in ons museum terecht!
Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met de Activiteitencommissie, tel. 023 542 24 27. Of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.