Lezing Vrouwen in verzet – Hannie, Truus en Freddie

Datum zaterdag 16 september, aanvang 14.30 uur

Historicus Peter Hammann zal op zaterdag 16 september de geboortedag van Hannie Schaft herdenken tijdens een lezing bij Museum Haarlem. De lezing begint om 15:00 uur (inloop met koffie vanaf 14:30 uur) aan Groot Heiligland 47. Om 17:00 uur wordt er afgesloten met een signeersessie.

De Haarlemse Hannie Schaft en de zusjes Truus en Freddie Oversteegen horen bij de bekendste verzetsheldinnen van Nederland. Pubers als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, maar overtuigd dat zij moeten vechten voor waar zij in geloven: solidariteit en gelijkheid. Ze zijn het onderwerp van de expositie Vrouwen in verzet die nu te zien is in museum Haarlem.

De aanleiding voor deze expositie is de publicatie van het boek Hannie van Peter Hammann. Een uniek boek dat gebaseerd is op de historische feiten over Hannie Schaft en dat afrekent met de myhthes die vooral door de film Het meisje met het rode haar rondom Hannie zijn ontstaan. Hammann vertelt over zijn ontdekkingen tijdens de lezing en rondleiding.

De entree is € 10,50 inclusief een drankje en een bezoek aan de expositie Vrouwen in verzet. Museumkaarthouders betalen € 5,50. Om zeker te zijn van een plek is reserveren via email gewenst.